Bindweefselmassage voor het gezicht met onze gratis jaderoller! 

Bindweefselmassages voor het gezicht, wij zijn er fan van! Het bindweefsel is een belangrijk onderdeel van onze huid. Het geeft de huid vorm, stevigheid en volume. Een ongezond bindweefsel kan hele vervelende gevolgen hebben voor onze huid. Daarom is een kleine bindweefselmassage voor het gezicht geen overbodige luxe. Met onze gratis jaderoller, onze favoriete beautytool, kun jij jezelf elke dag een mini bindweefselmassage geven! 

Bindweefselmassage voor het gezicht met onze gratis jaderoller!
Bron: pinterest

Wat is bindweefsel? 

Bindweefsel is een ondersteunend weefsel dat voorkomt in ons hele lichaam, in verschillende vormen. Het bindweefsel heeft een steunende en verzorgende functie. Bindweefsel verzorgt en beschermt de onderliggende organen. Het vormt ook de weg waarlangs bloedvaten en zenuwen naar de organen worden geleid. Bindweefsel bestaat vooral uit vezels, waaronder collageenvezels! Die collageenvezels zorgen voor de stevigheid van het bindweefsel! Een belangrijke speler als we het hebben over verslapping van de huid: rimpels, cellulitis en een verslapte huid.

Wat doet gezond bindweefsel?

Het bindweefsel heeft veel functies die bijdragen aan onze gezondheid en schoonheid. Bindweefsel bevat collageen, elastische en reticulaire vezels: die zorgen voor de stevigheid, elasticiteit en het volume van de huid. Daarnaast bevat het bindweefsel ook bloedvaten die de afvalstoffen afvoeren via het lymfestelsel. Een goede afvoering van onze afvalstoffen en doorbloeding is ook weer erg belangrijk voor een gezonde huid. 

Wat doet ongezond bindweefsel? 

Ongezond bindweefsel heeft ook gevolgen voor je huid. Het zorgt er namelijk voor dat je huid kwetsbaarder wordt. Er kan een zuurstoftekort in het weefsel ontstaan en de bloedvaten in je huid kunnen niet voldoende verwijden. Ook kun je onderhuidse ontstekingen krijgen en kan er een ophoping van vocht en afvalstoffen ontstaan. De huid kan gaan verslappen en een doffe en grauwe teint krijgen. Een kleine bindweefselmassage af en toe is daarom geen overbodige luxe! 

Hoe geef je jezelf een bindweefselmassage?

Met een bindweefselmassage ‘masseren’ we het bindweefsel en is het de bedoeling de huid zoveel mogelijk te activeren.  Diepe bindweefselmassage kun je laten doen bij een schoonheidsspecialist, maar thuis kun je dit ook dagelijks voortzetten. Onze favoriete tool hiervoor is de jaderoller. Belangrijk is om de jaderoller goed schoon te houden en te gebruiken op een gereinigd gezicht. Je kunt voordat je begint bijvoorbeeld 1 van onze maskers aanbrengen of je favoriete serum en/of crème. Zo zorg je ervoor dat alle werkstoffen lekker opgenomen kunnen worden door je huid. Belangrijk om te weten: je masseert van het midden van je gezicht naar buiten. Dit om je lymfesysteem te helpen afvalstoffen af te voeren. En je masseert altijd van beneden naar boven om ‘liftend’ te werken! Dus begin bijvoorbeeld bij je kin en volg de lijn van je kaak naar boven. (Bij onze jaderoller vind je ook een duidelijke gebruiksaanwijzing.)  

bindweefselmassage met kaderoller
Bron: pinterest

Omdat ons bindweefsel bestaat uit collageenvezels en dus collageen, is het heel mooi om collageen bij te slikken. De natuurlijke collageen aanmaak neemt immers af na ons 25ste levensjaar en daarmee ook de stevigheid van ons bindweefsel! Ons collageen supplement bevat natief viscollageen en vitamine C! 

Effecten van een bindweefselmassage

Een bindweefselmassage voor het gezicht wordt ook wel ‘nature’s answer to botox’ genoemd! Bindweefselmassages voor het gezicht kunnen hele mooie effecten hebben voor de huid: 

 • Mooiere teint
 • Verbeterde elasticiteit
 • Gladdere huid
 • Minder diepe rimpels
 • Vermindering van donkere kringen rond de ogen
 • Bevordering van de bloed- en zuurstofcirculatie voor een natuurlijk glow
 • Ondersteuning van de huid bij het afvoeren van de afvalstoffen
 • Lymfedrainage
 • Ontspannend gevoel
 • Vermindering van kaak- en spanningshoofdpijn
 • Verkoeling
Bindweefselmassage voor het gezicht met onze gratis jaderoller!
Gratis jaderoller bij jouw bestelling!

Gratis jaderoller voor bindweefselmassages at home! 

Wil jij ook beginnen met bindweefselmassages voor jouw gezicht? Wij geven deze week onze favoriete beauty-tool, de jaderoller, cadeau bij alle bestellingen boven de 65 euro! Om wat extra liefde te geven na al het ‘binnen zitten’ en om te vieren dat er weer wat versoepelingen zijn doorgevoerd omtrent covid-19! Bestel snel in onze webshop en: Start rollin’ baby!

Klik hier om naar de webshop te gaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Join our community

 Blijf op de hoogte van ons laatste beautynews, leuke blogs en win-acties!

Bindweefselmassage voor het gezicht met onze gratis jaderoller!