Hoe ontstaat huidveroudering en wat kun je hiertegen doen?

Huidveroudering, ouder worden we natuurlijk allemaal en daar ontkom je (gelukkig) niet aan! Maar wil jij weten hoe je op een natuurlijke manier mooier ouder kunt worden? Lees dan deze blog en kijk onze nieuwe Skin for Skin Academy video

Wat gebeurt er wanneer jouw huid veroudert? 

Je hebt verschillende huidlagen in de huid, waaronder: 

  • De opperhuid, die wordt blootgesteld aan de zon 
  • De lederhuid, hier begint het anti-aging verhaal. 

In de lederhuid bevinden zich de fibroblasten. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen van het bindweefsel. Die fibroblasten produceren collageen, elastine, glucosamine glucanen en hyaluronzuur. Eigenlijk alle ingrediënten die je nodig hebt voor een gezonde, strakke huid. Deze fibroblasten maken met elkaar verbinding en hoe ouder je wordt, hoe slechter deze verbinding wordt, des te minder fibroblasten je hebt en hoe minder collageen, elastine, GAG’s en hyaluronzuur je huid aanmaakt.  Op die manier gaat je huid verouderen. 

Dat kun je eigenlijk vergelijken met een brug. Als je een brug hebt waar maar twee pijlers onder staan, dan gaat de brug op een gegeven moment verzakken. Dat gebeurt er dus eigenlijk ook in de huid wanneer deze gaat verouderen, de huid verslapt (zakt in) en zo ontstaan de eerste rimpels. Wanneer je meer steunpilaren onder de huid zou plaatsen, collageenvezels, ga je dus eigenlijk de balans terugbrengen in de huid. Zo zorg je ervoor dat jouw huid op een natuurlijke manier wordt ondersteund. Dat kun je doen door verschillende suppletie in te nemen, op je voeding te letten of een gezonde lifestyle te hanteren. 

The anti-aging routine  

Skin for Skin kan helpen om de huid te ondersteunen bij huidveroudering. Onze shop bevat alle producten om op een natuurlijke manier mooier ouder te worden.

The anti-aging routine bevat uiteraard onze collageencapsules met vitamine C. Vitamine C helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen dat de huid verstevigt, van binnenuit helpt te versterken en belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. 

Onze berry tea; een thee boordevol bessen, groene thee en witte thee. Bessen zitten boordevol antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, die op hun beurt weer zorgen voor o.a. huidveroudering.

In een anti-aging routine mag ons ‘Lift me up’ masker zeker niet ontbreken! Dit masker bevat een aantal echte anti-aging ingrediënten zoals ceramiden, rozenextract en thyme vulgaris.

Hoe ontstaat huidveroudering en wat kun je hiertegen doen?
The anti-aging box

Hét cadeau voor jezelf of een ander!

Huidveroudering, niemand wil het, maar iedereen overkomt het! Gelukkig kun je op een hele natuurlijke manier mooier ouder worden en kan Skin for Skin je daarbij helpen! Zoek jij nog een mooi cadeau of wil jij jouw eigen beauty routine aanvullen? Stel dan zelf jouw nieuwe beauty routine samen in onze shop en ontvang onze mooie box!

Wil je graag meer informatie over huidveroudering en hoe Skin for Skin je hierbij kan helpen? Download hieronder het E-book over huidveroudering, en ontvang een kortingscode die gebruikt kan worden in onze webshop!

Nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op via de website, e-mail of mobiel. Deze informatie is allemaal terug te vinden op onze contact pagina.

Ontvang het eBook

Lees alles over een gezonde huid in ons eBook​
Hoe ontstaat huidveroudering en wat kun je hiertegen doen?

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Scroll to Top

Join our community

 Blijf op de hoogte van ons laatste beautynews, leuke blogs en win-acties!