Hoe kun je jouw haar sneller laten groeien en de haargroei stimuleren?

Hoe kun je haar sneller laten groeien? Een vraag waar veel vrouwen (en mannen) mee zitten. In dit artikel leggen wij je alles uit over de verschillende haargroei fases, hoe snel haar groeit en hoe je jouw haar sneller kunt laten groeien. Lees snel verder!

Hoe snel groeit haar? 

Haar groeit niet oneindig door. Een haar groeit gemiddeld 2 tot 6 jaar, daarna valt de haar uit. Hoofdharen groeien gemiddeld 0,3 millimeter per dag, dat is ongeveer 1 centimeter per maand. Een vrouw kan dus maximaal een haarlengte van 80 centimeter bereiken. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen, zo heeft Xie Qiuping het langste hoofdhaar ter wereld: 5,627 meter. 

De fasen van haargroei

Om beter te begrijpen hoe je jouw haren sneller kan laten groeien is het belangrijk om te weten hoe een haar groeit. Je haren groeien namelijk in een cyclus met verschillende fasen: 

 1. Groeifase (anagene fase): Dit is de fase waarin het haar groeit. De haar zit met het haarzakje geworteld in de hoofdhuid en krijgt zuurstof en voeding via de bloedbaan om te kunnen groeien. Ongeveer 80% tot 90% van je haren zit in deze fase. De groeifase duurt  gemiddeld twee tot zes jaar. Mensen met lang haar hebben een langere anagene fase dan mensen met kort haar. 
 2. Overgangsfase (Catagene fase): Na de groeifase gaan de haren de catagene fase in. In deze fase stopt het haar met groeien en maakt het zich los van de bloedtoevoer. De haren krijgen daardoor dus steeds minder voedingsstoffen en zuurstof. Deze overgangsfase duurt gemiddeld twee tot drie weken. 
 3. Rustfase (Telogene fase): In deze rustfase rusten de haren, terwijl er nieuwe haren onder de oude haren beginnen te groeien. De rustfase duurt gemiddeld drie maanden. Uiteindelijk valt de oude haar uit en begint de cyclus weer opnieuw met een nieuwe haar. 
Hoe snel groeit haar? De verschillende groeifases van het haar.

Haar sneller laten groeien 

Hoewel het per persoon verschilt hoe lang een haar in de groeifase zit, kun jij je haar sneller laten groeien. Om het haar sneller te laten groeien is het belangrijk de haren te voorzien van een goede toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. De haren groeien namelijk doordat ze zuurstof en voedingsstoffen krijgen vanuit de bloedbaan. Het haarzakje ligt geworteld in de hoofdhuid en is verbonden met bloedvaatjes en aderen. Goed zorgen voor de hoofdhuid is daarom ook erg belangrijk wanneer je de haargroei wilt versnellen.

Hoofdhuid massage 

De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen kun je verbeteren door dagelijks je hoofdhuid een massage te geven. Wanneer je jouw hoofdhuid masseert, stimuleer je de doorbloeding en daardoor de bloedtoevoer naar de haarzakjes toe. De haren krijgen op die manier meer zuurstof en voedingsstoffen en zo kan je haar sneller groeien. Probeer eens een haar massageborstel voor een goede hoofdhuid massage!

Haarvitamines 

Om je haar sneller te laten groeien is het belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. De haarvitamines biotine, seleen en zink houden je haren sterk en dragen bij aan een normale haargroei. Deze mineralen zijn erg belangrijk wanneer je jouw haargroei wilt versnellen. Daarnaast draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. Het haarsupplement van Skin for Skin bevat al deze haarvitamines en mineralen en stimuleert zo de haargroei.

Om je haar sneller te laten groeien is de combinatie van een hoofdhuid massage en een haarsupplement heel mooi. Aan de ene kant geef je jouw haren voldoende voedingsstoffen en daarnaast stimuleer je de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de haren toe. Je shopt dit power duo hier: 

Tips om de haargroei te versnellen 

Met deze tips kun jij je haar sneller laten groeien: 

 • Geef je hoofdhuid dagelijks een hoofdhuid massage.
 • Gebruik een voedingssupplement met biotine, seleen, zink, vitamine A, vitamine C en collageen
 • Verzorg je haren en hoofdhuid met goede haarverzorgingsproducten. Vermijd sulfaten, siliconen en alcohol.
 • Hanteer een gezond eetpatroon.
 • Was je haren niet elke dag.
 • Gebruik zo min mogelijk hitte tools. 
Hoe kun je jouw haar sneller laten groeien en de haargroei stimuleren?
Haar sneller laten groeien met dit power duo!

Gebruik dit haarsupplement om je haren sneller te laten groeien 

Het haarsupplement van Skin for Skin bevat alle haarvitamines om de haren én de hoofdhuid van binnenuit te verzorgen. Uniek aan dit haarsupplement is de toevoeging van vitamine C en collageen. Het haarsupplement bevat: 

 • Vitamine C: vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten, de normale werking van bloedvaten, het behoud van een sterke vaatwand en soepele aderen. Aangezien de bloedvaten en aderen om het haarzakje de haren voeden is vitamine C met collageen een mooie basis voor mooi haar. 
 • Biotine: biotine houdt de haren sterk en draagt bij aan de normale haargroei. Daarnaast is biotine goed voor de glans van het haar. 
 • Seleen: seleen is belangrijk voor de conditie van het haar, de normale haargroei en het behoud van glanzend haar. Ook seleen houdt de haren sterk. 
 • Zink: ook zink is belangrijk voor de normale haargroei, de conditie van het haar, sterk haar en de glans van het haar. 
 • Koper: koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar.
 • Vitamine A: vitamine A voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 
 • Vitamine B2: Ook vitamine B2 voedt de huid van binnenuit, ondersteunt het herstellend vermogen en helpt bij het gezond houden van de huid. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Hoe kun je jouw haar sneller laten groeien en de haargroei stimuleren?

Black Friday at Skin for skin

Days
Hours
Minutes
Seconds

hurry up and grab these deals:

* The discount will be added automatically on the checkout page

Only this weekend

A special Easter Sale!

Enjoy a 10% discount on all our Products this Easter weekend!