Zo maak je je eigen lippenbalsem

Wist je dat lippenbalsem écht verslavend is? Na een paar keer éven te enthousiast smeren kunnen je lippen echt niet meer zonder. Het resultaat? Een never ending uitpuilende verzameling aan in mijn kast. Van framboos, aardbei, perzik en mandarijn tot watermeloen, mint, honing, vanille en chocolade. Ik denk dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik werkelijk álle smaken bezit. (Oeps..)

Daarom deel ik vandaag een DIY receptje met jullie om je eigen variant te maken! Heb je een ontbrekende smaak in je voorraad ontdekt? Voeg een aftreksel (van bijvoorbeeld fruitsap) of een essentiële olie (verkrijgbaar bij de drogist) toe. Wil je gewoon een hydraterende lippenbalsem met een leuk kleurtje maken? Volg dan vooral blindelings het recept hieronder. Enjoy!

Dit heb je sowieso nodig

2 theelepels bijenwas
Dit geeft stevigheid en duurzaamheid aan je balsem en beschermt je lippen tegen weersinvloeden.
4 theelepels cacaoboter
Cacaoboter helpt een geïrriteerde huid verzachten en vervaagt littekens en tekenen van veroudering.
4 theelepels kokosolie
Kokosolie voedt de huid door deze te hydrateren en zijn antibacteriële werking.
Een stukje gekleurde lippenstift
Dit geeft een mooie kleur aan je balsem.

Zo maak je het

Doe de bijenwas, cacaoboter en kokosolie in een kom en smelt het dan samen au-bain marie (boven een pan met heet water) op een laag vuur totdat alles goed vloeibaar is geworden.

Laat het mengsel afkoelen tot 40 graden. Wil je smaakje/geurtje toevoegen aan je lippenbalsem? Doe dat op dit moment. Smelt de lippenstift en voeg het toe aan het mengsel om de juiste kleur te krijgen.

Vul dan een klein potje of oud lippenbalsem blikje met de vloeistof en laat het goed afkoelen. Sluit daarna de potjes goed af.

HOW TO video lippenbalsem

Kijk je liever een filmpje om ideeën om te doen? Check dan het volgende filmpje waarin je je lippenbalsem makkelijk zelf in je oude EOS lipbalm potje maakt. Watch and learn:


Beeld: Youtube: Jennifer van lohuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *