Waarom collageen de anti rimpel oplossing is

Waarom collageen de anti rimpel oplossing is

Waarom collageen de anti rimpel oplossing is

Oei rimpels, wat nu? Ben jij de 25 gepasseerd? Dan beginnen misschien de eerste vage lijntjes en rimpeltjes te verschijnen. Natuurlijk is er helemaal niets mis met rimpels, maar stiekem zou het wel heel fijn zijn als we dit proces iets kunnen vertragen. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing: collageen! In deze blog lees je waarom collageen rimpels kan verminderen. Daarvoor moeten we iets dieper in de huid kijken, een klein lesje biologie dus 😉

De werking van collageen voor onze huid

De huid bestaat uit verschillende lagen. Zo heb je eerst de opperhuid, deze huid vormt een natuurlijke barrière tegen chemische stoffen, bacteriën, schimmels, virussen en uv-straling van de zon. De volgende laag is de lederhuid, deze laag zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. In deze laag zit het bindweefsel. Ons bindweefsel bestaat voor 70% uit collageen en die collageenvezels geven de huid stevigheid.

Waarom collageen de anti rimpel oplossing is

Ontstaan van rimpels

Als we jong zijn wordt er voldoende collageen gemaakt om de huid stevig en soepel te houden. Vanaf ons 25stelevensjaar wordt er steeds minder collageen aangemaakt en helaas is dat de oorzaak van het ontstaan van rimpels. Doordat in het bindweefsel minder collageen is, wordt de huid slapper en zakt als het ware in elkaar. Zo ontstaan er rimpels die toenemen naarmate we ouder worden.

Daarnaast zijn er verschillende factoren die dit proces versnellen; stress, roken en uv-straling van de zon.

Collageen helpt rimpels voorkomen

Voldoende collageen kan rimpels helpen voorkomen. Voor de vorming van collageen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Vitamine C is verantwoordelijk voor de sterkte van collageenvezels en de aanmaak daarvan. Zonder vitamine C zal de opbouw van nieuw collageen moeilijk gaan.

Waarom collageen de anti rimpel oplossing is

100% natuurlijk Viscollageen

Planten en dieren hebben ook collageen. Viscollageen komt daarvan het meest overeen met ons menselijk collageen. Misschien ken je ons verhaal al wel en weet je dat wij een unieke methode hebben gevonden om het collageen uit de huid van de vis te halen zonder de structuur te verknippen. Daardoor is de structuur van ons viscollageen nog heel en heb je veel minder hoeveelheid nodig. In plaats van 12 gram poeder, bestaat onze capsule uit 200 mg natief viscollageen. Aan onze capsules voegen we verder alleen nog 20 mg vitamine C toe. Zo wordt het natief viscollageen nog beter opgenomen en verwerkt.

Rimpels, op den duur kunnen we er misschien niet aan ontkomen, maar door de collageenvorming te ondersteunen kun je ze misschien wel verminderen.

Wist je dat collageen niet alleen invloed heeft op een stralende en strakke huid? Collageen helpt ook ons haar sterker en voller te maken en verzorgt onze nagels van binnenuit? Daarnaast heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen!

Benieuwd wat collageen voor jou kan doen? Bestel hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Join our community

 Blijf op de hoogte van ons laatste beautynews, leuke blogs en win-acties!