Wat te doen tegen haaruitval?

Wat te doen tegen haaruitval?

In dit artikel lees je alles wat je moet weten om jouw vraag: ‘wat te doen tegen haaruitval’ te beantwoorden. Er zijn gelukkig veel manieren om ongewenste haaruitval tegen te gaan, zoals een goede, gezonde voeding of het nemen van collageensupplementen. Wij geven je graag meerdere bruikbare tips tegen haaruitval.

Wat te doen tegen haaruitval?

Iedereen verliest zo’n 50 tot 100 haren per dag; dit is meer dan normaal. Omdat je nieuwe haren weer razendsnel aangroeien, zie je geen verschil aan je haar. Er zijn helaas veel mensen die meer haar verliezen dan dat zij zouden willen. Heb jij hier ook last van? Lees dan snel verder!

Oorzaken voor haaruitval bij vrouwen

Een mooie bos haren is voor veel mensen belangrijk, zeker voor vrouwen. Het staat symbool voor vrouwelijkheid en trots. Wanneer je merkt dat je haaruitval hebt, kan dit dus erg vervelend zijn. Er zijn diverse zaken die invloed kunnen hebben op een gezonde haargroei. Belangrijke oorzaken zijn:

 1. Vitamine- of ijzertekort: vitaminen B en C spelen een grote rol bij haaruitval. Het is erg belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen
 2. Haaruitval door stress: Door een overtollige productie aan melkzuur tijdens stresssituaties, vindt haaruitval plaats
 3. Roken: het zuurstofgehalte in je bloed verminderd, waardoor je haar uitvalt
 4. Zwangerschap: door veranderende hormonen, stress en spanningen
 5. Erfelijke aanleg/Alopecia androgenetica: een natuurlijk lichaamsproces dat beïnvloed wordt door hormonen en erfelijke factoren
 6. Medicijngebruik: bepaalde geneesmiddelen kunnen haaruitval veroorzaken

Naast deze veelvoorkomende oorzaken, is er nog een aantal fenomenen dat tevens voor haaruitval kan zorgen. Veel vrouwen begrijpen niet waarom hun haar in deze situaties uitvalt. Hieronder zullen wij deze situaties benoemen en nader toelichten.

Haaruitval in de zomer

Wat te doen tegen haaruitval?Er bestaat zoiets als seizoensgebonden haaruitval bij vrouwen. Dit is een normaal biologisch verschijnsel, dat te maken heeft met de ruststand van het haar. In de winter verzwakken je haarwortels en dit uit zich later in het jaar, gedurende de zomer. Vaak verdwijnt dit verschijnsel na een maand. Soms is het echter nodig om de haarwortels te versterken door het slikken van vitaminen- en/of collageensupplementen.

Haaruitval in de overgang

Veel vrouwen hebben gedurende de overgang last van haaruitval. Dit wordt ook wel androgene haaruitval genoemd. De oestrogeenproductie loopt gedurende de overgang sterk terug en de in het vrouwelijk lichaam aanwezige androgenen (mannelijke hormonen) nemen relatief toe. Een behandeling met vrouwelijke hormonen werkt meestal erg goed.

Haaruitval na de zwangerschap

Zwangere vrouwen hebben na de geboorte van hun kindje last van haaruitval. Dit is de oorzaak van de veranderende hormonen, stress en spanningen. Gelukkig stopt het haaruitval bij 80% van de vrouwen na vier maanden.

Wat te doen tegen haaruitval?

Wat helpt tegen haaruitval?

Nu je weet wat de oorzaak van je haaruitval is rest de vraag: wat doe je tegen haaruitval? Gelukkig zijn er veel makkelijke manieren om van haaruitval af te komen. Dit zijn zowel oplossingen van binnenuit als van buitenuit.

 

Haaruitval tegengaan door vitaminetekort aan te pakken

Een gezonde voeding is erg belangrijk voor je haar. Door gezond en gevarieerd te eten, krijg je essentiële voedingsstoffen binnen. Dit gaat haaruitval tegen. Het is echter niet altijd makkelijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Een goede oplossing hiervoor zijn voedingssupplementen.

Vitamine C tegen haarverlies

Vitamine C is een van de belangrijkste vitaminen tegen haarverlies. Het vraagstuk: wat te doen tegen haaruitval? wordt hier alvast mee beantwoordt. Vitamine C zorgt er voor dat ijzer makkelijker in het bloed wordt opgenomen. Het resultaat? Er gaat meer zuurstof en voeding naar de haarfollikels.

Onze supplementen bevatten meer dan een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor Vitamine C. Daarnaast draagt Vitamine B ook bij aan het tegengaan van haaruitval.

Collageentekort aanvullen tegen haaruitval

Wat te doen tegen haaruitval?

Skin for Skin biedt vrouwen een goede oplossing voor het aanvullen van essentiële vitaminen en mineralen om haaruitval te stoppen. Na het 25ste levensjaar neemt de natuurlijke collageenproductie af, wat voor haaruitval kan zorgen. Onze 100% natuurlijke collageensupplementen zijn rijk aan vitamine C en zijn gemaakt om haarverlies tegen te gaan op iedere leeftijd.

Heb jij last van haarverlies, of van dunner wordend haar? En heb je al allerlei shampoos en middeltjes geprobeerd maar lijkt niets te helpen? Onze 100% natuurlijke collageen supplementen met Vitamine C zijn gemaakt om haarverlies tegen te gaan op iedere leeftijd.

Natuurlijke supplementen tegen haaruitval

De collageensupplementen zijn gemaakt van viscollageen, wat het meest met het menselijke collageen overeenkomt. De supplementen zijn gemakkelijk in te nemen en geven geen nasmaak. Je zult versteld staan van de snelle resultaten!

Wat te doen tegen haaruitval?

Gebruik de ultieme combinatie van collageen en vitamine C om haaruitval tegen te gaan. Een 100% natuurlijk product, met natief collageen uit vis die gevangen is in de natuur.

Haaruitval tegengaan én andere voordelen meepakken?

Naast een volle bos met haren, zorgt ons collageen tevens voor:

 • Sterkere nagels
 • Een betere gehydrateerde huid
 • Vermindering van striae
 • Vermindering van cellulitis
 • Glanzend haar

7 tips en huismiddeltjes tegen haaruitval bij vrouwen

Naast het innemen van onze collageensupplementen, zijn er ook andere manieren om haaruitval tegen te gaan. Je zult je verbazen over wat je allemaal kunt doen om je haar weer mooi en gezond te maken en de haaruitval te stoppen. Lees onze tips en tricks en start vandaag nog!

#1 Olijfolie tegen haaruitval

Olijfolie bevat essentiële vetzuren en antioxidanten die de groei van nieuwe haren bevorderen. Verwarm wat olijfolie tot een temperatuur die niet te heet is voor je hoofdhuid. Smeer vervolgens de olie van de wortels tot aan de puntjes van je haar. Laat het 15 minuten intrekken en spoel vervolgens uit. Deze behandeling kun je tot drie keer in de week herhalen.

#2 Gebruik aloëveragel tegen haaruitval

Aloëvera bevat hydraterende en genezende bestanddelen die je haar versterken. Het helpt om de pH-waarde van je hoofhuid in balans te houden en om de haarzakjes schoon te maken. Smeer de aloëvera gel over je hele haar en masseer je hoofdhuid zachtjes. Laat dit 45 minuten intrekken en spoel uit. Deze behandeling kun je tot drie keer in de week herhalen.

#3 Salie en appelazijn tegen haaruitval

Deze unieke combinatie stimuleert een gezonde haargroei en gaat haaruitval tegen. Mengt 1 eetlepel salie met 30ml appelazijn en 250ml water. Verdeel het mengsel over je haar en laat het op natuurlijke wijze drogen. Je hoeft dit niet uit te spoelen.

#4 Haarmasker van avocado tegen haaruitval

Avocado’s zijn een geschenk voor je haar. Zowel de vrucht zelf als avocado-olie worden vaak gebruikt om haaruitval tegen te gaan. Pureer een rijpe avocado en verdeel dit mengsel over je hoofdhuid en haar. Laat dit 2 uur inwerken en spoel het vervolgens uit. Deze behandeling kun je eens per week herhalen.

#5 Kokosmelk tegen haaruitval

Ook van kokosmelk kun je een heerlijke haarmasker maken om je haar sterker te maken. Bedek je haar volledig met kokosmelk en laat dit 30-45 minuten inwerken. Spoel dit vervolgens uit.

#6 Gember tegen haaruitval

Gember is een wondermiddel tegen haaruitval. Je kunt er een eenvoudige haarcrème van maken. Meng een eetlepel geraspte gember met een eetlepel (olijf)olie. Breng het mengsel aan op vochtig haar en masseer het goed in. Je zult je hoofdhuid voelen opwarmen. Laat de crème hierna nog 5 minuten inwerken en spoel je haar vervolgens af.

#7 Weg met de chemische shampoo

Shampoos met parabenen werken hormoon verstorend en kunnen daardoor de haargroei beïnvloeden. Pas ook op het met veelvuldige gebruik van stylingsproducten; deze kunnen de hoofdhuid verstoppen met geremde haargroei of haaruitval tot gevolg.

Wil jij ook iets doen tegen je haaruitval?

Volg dan onze tips en probeer onze unieke collageensupplementen. Heb je een vraag over onze producten of wil je graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Scroll naar top

Join our community

 Blijf op de hoogte van ons laatste beautynews, leuke blogs en win-acties!