Zo zon je veilig

Are you ready for summer?  Wij genieten met volle teugen van de felle zonnestralen dit jaar, maar juist nu is het heel belangrijk om extra aandacht te besteden aan de verzorging van je huid. Verstandig zonnen is een absolute must om de elasticiteit en veerkrachtigheid in je huid te behouden. Lees dus eerst deze tips even goed door voordat jij weer flink gaat bakken in de zon.

BURN BABY, BURN

Zonnestralen drogen de huid uit en dit zorgt voor verouderingskenmerken. Daarom is het belangrijk om goede zonnebrandcrème aan te schaffen. Laat je huid langzaam wennen aan de zon, anders verbrand je te snel.  Wanneer je verbrandt, blijft je huid ook extra gevoelig voor de zon. Dit zal er dan voor zorgen dat je minder snel bruin wordt. Langzaam opbouwen dus!

WAAROM SMEREN?

Melanine is een stofje in je huid dat wordt gemaakt onder invloed van de zon. Het is een pigment dat huid, haar en ogen hun kleur geeft. Door bruin te worden, beschermt de huid zichzelf als het ware. Kleine kinderen maken bijna geen melanine aan, waardoor er te weinig pigment ontstaat om voldoende bescherming te bieden. Om deze reden is het belangrijk kleine kinderen goed in te smeren. Teveel UV-straling op jonge leeftijd kan namelijk leiden tot een grotere kans op huidkanker. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat iemand die op jongere leeftijd meer dan drie keer is verbrand,  heeft later vijf keer meer kans heeft op huidkanker. Shocking!

BESCHERMINGSFACTOR

De beschermingsfactor van een zonnebrandmiddel wordt aangegeven met SPF (Sun Protection Factor). Welk SPF je moet kiezen is afhankelijk van je huidtype. Zo zal iemand met een bleke huid, blond haar en blauwe ogen sneller verbranden dan iemand met een getinte huid en bruine ogen. Per SPF kun je met een normale huid ongeveer 20 minuten veilig zonnen. Een SPF 12 is dus goed voor twaalf keer 20 minuten zonnen.

Fabel-alert: Wist je dat een hogere factor zonnebrand bruin worden helemaal niet vertraagd? Een hogere factor voorkomt simpelweg roodheid en verbranding, maar gaat het proces van bruin worden niet tegen.
Je kunt dus gerust kiezen voor factor 40, voor extra bescherming van je huid. En wordt niet minder snel bruin dan je vriendin die met een factortje 10 in de zon gaat bakken.

WELK HUIDTYPE HEB JIJ?

  • Huidtype I: hele lichte huid. Mensen met dit huidtype worden maar weinig of helemaal niet bruin en verbranden ontzettend snel. Kies daarom voor een zonnebrand met SPF 25-30.
  • Huidtype II: lichte huid. Iemand met dit huidtype zal snel verbranden en maar langzaam bruinen. Voor mensen met dit huidtype wordt SPF 15-25 aanbevolen.
  • Huidtype III: licht getinte huid. Deze mensen verbranden niet zo snel en worden gemakkelijk bruin. Bij dit huidtype is een zonnebrand met SPF 10-15 vaak voldoende.
  • Huidtype IV: getinte huid. Iemand met dit huidtype bruint snel en verbrandt eigenlijk nooit. Voor iemand met dit huidtype is een zonnebrand met SPF 5-10 vaak al voldoende.

SKIN FOR SKIN

Gebruikers van Skin for Skin ervaren het behoud van een gehydrateerde en stralende huid, ook tijdens de warme zomerdagen. Door iedere ochtend je dag te beginnen met een dosis Skin for Skin houdt je je collageenniveau op peil en ondersteun je je huid van binnenuit!

Skin for Skin handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *