Haaruitval door stress

Haaruitval door stress is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval bij veel vrouwen en mannen. Gelukkig is haaruitval maar tijdelijk en kun je hier zeker iets tegen doen. Na de stress periode kun je de haargroei weer stimuleren om zo je haardos weer terug te krijgen. Wij leggen je graag uit hoe haaruitval door stress ontstaat en wat je hiertegen kunt doen. 

Haaruitval 

Iedereen verliest zo’n 50 tot 100 haren per dag; dit is heel normaal. Omdat je nieuwe haren weer razendsnel aangroeien, zie je geen verschil aan je haar. Soms wordt dit evenwicht tijdelijk verstoord en dan spreken we van haaruitval. Bij haaruitval verlies je beduidend meer haren per dag dan normaal. Bij haaruitval kunnen zelfs uiteindelijk kale plekken ontstaan. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Stress is een veel voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen en vrouwen. 

Haaruitval door stress
Haaruitval door stress.

De oorzaak haaruitval door stress 

De oorzaak van haaruitval door stress heeft alles te maken met de aanmaak van cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline, dat bij ophoping in de talgklieren weer voor een overproductie melkzuur zorgt. Teveel melkzuur is op zijn beurt schadelijk voor je haren, waardoor haaruitval ontstaat. 

Stress ontstaat doordat je lichaam gevraagd wordt een inspanning te doen en hiervoor adrenaline aanmaakt. Als deze inspanning langere tijd aanhoudt is er sprake van stress. Een fysieke inspanning breekt adrenaline af, maar tijdens een periode van stress is daarvan geen sprake. De adrenaline hoopt zich dus op. Dit doet het voornamelijk in de hoofdhuid, omdat hier de bloedcirculatie relatief zwak is. Adrenaline komt in de talgklieren terecht en zorgt hier voor een overproductie van melkzuur.

Melkzuur tast je haar aan en veroorzaakt haaruitval door stress. Haarschubben kunnen loslaten, je haren wordt dunner, de haarwortel wordt aangetast en je haar valt uit of blokkeert de groei van nieuwe haren.

Wat kun je doen tegen haaruitval door stress?

Haaruitval door stress los je op door eerst van de stress af te komen. Dit kun je doen tegen haaruitval door stress:  

  • Neem een hoofdhuid-massage (Dit kan met onze nieuwe hoofdhuid massageborstel, dit stimuleert ook meteen de doorbloeding van je hoofdhuid)
  • Zorg dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt (Ons haar supplement bevat alle haarvitamines die het haar nodig heeft)
  • Ontspan voldoende
  • Slaap voldoende
  • Beweeg voldoende

Deze producten helpen haaruitval door stress tegen te gaan en nieuwe haargroei te stimuleren:

Nieuwe haargroei stimuleren 

Je kunt je haar sneller laten groeien met ons haarsupplement boordevol haarvitamines als vitamine C, collageen, biotine, seleen, silicium, zink en koper.

Ons haar is een zeer snelgroeiend weefsel in ons lichaam en wordt opgebouwd uit keratine en collageen. Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan onze bloedvaten en zo ook de bloedvaten rond onze haarzakjes. Wanneer de collageen aanmaak vermindert, krijgt het haar als het ware te weinig zuurstof en kan het afsterven. Het haar wordt broos en valt uit en dat willen we natuurlijk niet! Een betere collageen voorraad zorgt voor een gezonde haargroei. Dat heeft als gevolg dat de haarzakjes en haarwortels weer goed kunnen groeien.

Daarnaast dragen de haarvitamines biotine, seleen en zink bij aan een normale haargoei, het sterk houden van de haren en een gezonde haarconditie. Door de hoofdhuid te masseren kun je de haargroei ook stimuleren. Als je jouw hoofdhuid masseert, kan het bloed op die plek goed doorstromen en de toevoer van zuurstof verbeteren, dat weer je haargroei stimuleert. De massage zorgt ervoor dat voedingsstoffen uit het bloed beter aangevoerd worden en de afvalstoffen afgevoerd worden. Gebruik hiervoor onze haar massage borstel en stimuleer de haargroei ook van buitenaf.

Lees in deze blog meer tips om je haar sneller te laten groeien.

1 reactie op “Haaruitval door stress”

  1. Genoeg slapen en bewegen is natuurlijk goed voor je lichaam. Ik merk ook dat wanneer ik te weinig vitamines tot me neem, mijn haar snel dun wordt. Gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat ik een haarwerk moest nemen door mijn voeding aan te passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top